Opis
W najbardziej wymagających meczach rugby, zawodnicy muszą być świadomi każdej sytuacji i być gotowi do reakcji na wszystko, co mogą rzucić na nich przeciwnicy.
Aby poprawić swoje rozwijające się umiejętności, gracze potrzebują nowych inicjatyw, aby sprawdzić swoje reakcje. Dlatego Gilbert współpracował z Richie Grayem, byłym zawodnikiem Springboks, Blitzbokke, Szkotem i obecnym trenerem Montpellier, aby zaprojektować najlepszy system catch/pass, aby zwiększyć świadomość i poziom umiejętności graczy.
Dostępne po raz pierwszy indywidualnie, piłki Control-A-Balls każda ma nieco inne zachowanie. W zestawie znajdują się piłki: meczowa, lekka, ciężka, bez uchwytu i niestabilna. Używanie tych różnych piłek w różnych momentach przed użyciem standardowej piłki met stanowi wyzwanie dla gracza i poprawia jego reakcję w sytuacjach meczowych.
Piłki Control-A-Balls są dostępne w rozmiarze 5.
Jeśli chcesz poprawić swoje wyniki, gdy to się liczy, Control-A-Balls są dokładnie tym, czego potrzebujesz, aby przenieść swój trening na wyższy poziom w tym sezonie.
Każda piłka jest dostarczana w stanie rozładowanym i powinna być napompowana do 9-10 psi dla optymalnej wydajności. Niestabilna piłka będzie musiała być również wypełniona wodą. Poniżej znajduje się przewodnik, jak to zrobić.
Przewodnik po przygotowaniu niestabilnych balonów
- Napompuj balon normalnie, jak opisano powyżej.
- Umieść balon w zlewie i upewniając się, że igła do pompowania jest przymocowana do pompki, odkręć uchwyt, aby można było wlać do niego wodę.
- Pracując szybko i nad zlewem, wlać wodę do pompki, przykręcić uchwyt i wprowadzić igłę do zaworu balonu.
- Naciśnij uchwyt, aby wepchnąć wodę do pęcherza; powtarzaj ten proces, aż dodasz 280 gramów wody do balonu (około 3 pełne pompki).
Wskazówki:Staraj się nie przepełniać balonu. Jeśli dodałeś zbyt dużo wody, możesz ją usunąć, wkładając igłę do zaworu (tak jak przy spuszczaniu powietrza) i trzymając balon nad zlewem, z igłą na dole balonu, i delikatnie ściskając balon, aby usunąć trochę wody. Następnie sprawdź wagę i kontynuuj.